Öntvények hegesztése

Amikor az öntvények hegesztése kerül szóba mindig fontos előre tisztázni magunkban néhány dolgot. Az első és talán a legfontosabb, hogy milyen fajta öntvényről is beszélünk. Ezt a munkálatok megkezdése előtt nagyon fontos tisztázni, hiszen az olvadáspontja, keménysége mindegyiknek már és más.

Milyen öntvények vannak? Miért lényeges ez, az öntvények hegesztése szempontjából?

Vasbázisú termékeket különböztetünk meg a szerint, hogy amelyek 2%-nál nagyobb karbon tartalmúak azokat öntöttvasaknak, az ennél kevesebb számú karbont tartalmazóakat pedig acéloknak nevezzük.

Öntvények hegesztése során találkozhatunk alumíniummal, sárgarézzel vagy bronzzal is. Előfordulhat az is, hogy acéllal kerülünk szembe, amelynek az előállítása nem olcsó dolog így ritkábban is fordul elő.

Hogyan ismerjük fel az öntvények hegesztése előtt, hogy vasöntvénnyel vagy acéllal van dolgunk?

Ha grafit vagy sötétszürke a törés felülete, és ha az eltört darabok pontosan összeilleszthetőek, akkor szinte biztos, hogy vasöntvénnyel állunk szemben. Azért is esik meg gyakrabban az öntvények hegesztésekor, hogy ilyen szerkezetekkel találkozunk, mivel a vas igen rideg és merev, ami könnyen törik. Amennyiben a darabkák nem illeszthetőek össze olyan módon, mint ha el sem lettek volna törve, akkor acélról van szó, hiszen az acélszerkezet törés előtt deformálódik.

Nehéz feladat a különböző öntvények hegesztése?

Az élet számos területén megtapasztalhattuk már, hogy minél több darabra törik valami, annál körülményesebb a megjavítása. Nincs ez másként a különféle öntvények hegesztése esetében sem. Nem érdemes otthoni amatőr módszerekkel próbálkozni. Az öntvények hegesztése nagy szakértelmet, szakmai tudást kíván. Nem elengedhetetlenek a megfelelő szerszámok és alapanyagok megléte illetve egy szakember megbízható munkája sem. Fontos tudni, hogy melyik öntvényt, milyen anyaggal, milyen hőfokon és milyen módszerrel lehet megjavítani.

Miért mi vagyunk a legjobbak az öntvények hegesztése terén?

Minden törést szakszerűen átvizsgálunk, nem végzünk félmunkát.

Mert a Duna-Tisza közén mi vagyunk a legmegbízhatóbb szakértelemmel rendelkező Kft.

Munkánkat a lehető legrövidebb idő alatt képesek vagyunk elvégezni, méltányos árakon.

A precíz munka nem csak az Ön számára fontos, hanem részünkről is elengedhetetlen.

 

ontvenyek  gepeszeti