Puffer tartályok

Szeretné, ha nem kellene órákat várni arra, hogy legyen meleg víz? Erre a dilemmára kiváló megoldást nyújtanak a puffer tartályok. Egy olyan megoldási lehetőség, amely hosszú távon megtéríti a bele fektetett költségeket. Érdemes odafigyelni és alaposan megfontolni, milyen árkategóriában válogatunk a puffer tartályok közül, hiszen nem mindig a legolcsóbb jelenti a legjobb választás. Fontos, hogy olyan tartályt válasszunk, amely a felhasználási területtől függően a legmegfelelőbb.

Mik is konkrétan a puffer tartályok?

A puffer tartályok nagyon jól szigetelt melegvíztárolók, amelyek a meleg vizet termelő szerkezetek által előállított hőenergiát eltárolja. Ezek a szerkezetek lehetnek például hőszivattyúk, kazánok és napkollektorok is. (Hőszivattyúk és napkollektorok esetében a Puffer tartályok alkalmazása elkerülhetetlen.) Ezt a hőenergiát a későbbiekben felhasználhatjuk meleg víz előállítására vagy éppen fűtésre is.

Miért érdemes fűtéshez puffer tartályokat is alkalmazni?

Azért, mert a puffer tartályokkal ellátott fűtési rendszerek hatásfoka sokkalta jobb, mint a tartályok nélkül. Lényegében sokkal kevesebb tüzelőanyagra van szükség egy fűtési szezon alkalmával, ami jelen gazdasági és pénzügyi helyzetben nem elengedhetetlen szempont. Nem mellesleg a füstgáz összetételének javulásával sokkal kevesebb szennyeződést juttat a levegőbe, ami a környezettudatosság szempontjából igen jelentős. Amikor nincs olyan nagy szükség akkora hőenergiára, mint amekkorát a kazánok termelnek, akkor ezt a puffer tartályok elraktározzák.

A termelt hőenergia akár napokig is tartható, ezáltal nem kell azon aggódni, hogy mikor fogy el a meleg víz a lakásban vagy egyéb más létesítményben.

 

Látogasson el hozzánk vagy keressen fel minket honlapunkon! Puffer tartályok széles választéka várja, melyek minőségében nem fog csalódni! Keressen fel minket azonnal, hogy egy csepp energia se vesszen kárba!

puffertartaly